Okumak İçin Aşağıya Doğru Kaydırınız

Kokteyl Nedir ?

Memleketi Amerika olan kokteylin, 1806 yılında bir Amerikan dergisinde yapılan tanımı şu şekildedir:   Herhangi bir yüksek alkollü içkiye (viski, cin, votka vb.) şeker, su , “bitter” denilen acı ve aromatik içeceklerin karıştırılmasıyla elde edilen, insanı rahatlatıcı bir içkidir.
İngilizcesi “Cocktail” dir. “Cock”; horoz, “tail” de kuyruk anlamına gelir.

Uluslar arası barmenler birliğine kayıtlı 11.000 kokteyl vardır. İngiliz barmenler odasının kayıtlarında ise 7.000 çeşit kokteyl vardır.

Kokteyller;
  • Genel olarak bir ana içki baz alınarak yapılır. Genellikle votka, cin, tekila, rom, viski vb. yüksek alkollü içkiler ana içkidir.
  • Ana içkinin kokusuna, tadına uygun, karıştırılması sonucu uygun bir renk ve lezzet verecek yardımcı içki ve ya bir başka içki karıştırılır.
  • Meyve suları, aromalı şuruplar, bazı acılar ve soslar ile değişik aromalar katılır. Kokteyldeki alkolü yumuşatan, aroma kazandırıp mülayimleştiren malzemelerdir.
  • Genel olarak bir kokteyl üç veya dört değişik cinsten birbirlerine uygun alkollü içki veya meyve sularının karışımından yapılır.

Yazar
Simion Radu

AhmetZekiTasgar ( Yönetici )

Ansiklopedia ; Online Türkçe ve İngilizce AnsiklopediK Bilgilerin Yanında Blog Konularıyla Sizlere Hizmet Vermektedir. Sizinle Birlikte Olmaktan Memnunum. Sağlıklı Günler Diliyoruz.