Okumak İçin Aşağıya Doğru Kaydırınız

Kasap Nedir ? Ne İş Yapar ?

Barbekü için biftek, hamburgerlerimiz için kaliteli kıyma veya mükemmel balık filetoları için bir kasap hizmetine ihtiyaç var!

Et, kümes hayvanları ve balıkların maksimum hassasiyet ve lezzet kalitesi için pişirilip servis edilebilmesi için doğru şekilde nasıl kesileceğini bilirler.

Kasap ne yapar?

Kasap, tüketicilerin satın alması için çeşitli et, kümes hayvanları ve balık kesimlerini hazırlayan profesyonel bir et kesicisidir.

Kasapların görevleri, çalıştıkları yere bağlıdır. Çoğu perakende kuruluşunda bir kasap, et kalitesini korumak için sağlık ve sağlık yönetmeliklerine uygun olarak et ürünlerini almak ve saklamaktan sorumludur. Et ürünlerini kestikten sonra paketleyip fiyatlandırıyor ve et teşhirlerini hazırlıyorlar.

Bir perakende ortamı, müşteri hizmetlerini, tedarikçilerle görüşmeyi, özel sipariş kesintilerini, kayıt tutmayı ve envanteri içerir. Kasaplar rostoları yuvarlar ve bağlar, sosisler hazırlar ve eti iyileştirir. Ayrıca, maksimum lezzet için her bir et parçasının nasıl pişirileceği konusunda çok bilgilidirler ve müşterilerine yararlı ipuçları verebilirler.

Bir işleme tesisindeki bir kasap, daha kapsamlı görevlere sahiptir. Etleri kesmek, kırmak, kesmek, kemiklemek ve daha sonra hem yerel hem de uluslararası pazarlarda işlenecek ve satılacak olan parçalara ayırmak için özel ekipman kullanılır.

Hayvan karkasları daha küçük parçalara bölünmeli veya işlenmek üzere hazırlanmalıdır. İşleme tesisleri, sosis ve işlenmiş et gibi ürünlerin üretimini içerebilir ve çoğu zaman restoranlar, oteller veya kurumlar için spesifikasyonlara göre özel siparişler hazırlanmalıdır.

Kasap olmak için gerekli beceriler arasında:

- iyi hijyen uygulamalarını anlama
- iyi görme ve derinlik algısı
- el-göz koordinasyonu
- konsantrasyon ve görevlere yakından dikkat etme yeteneği
- iyi sağlık
- fiziksel muayene bir istihdam öncesi olabilir. gerekli
- uzun saatler boyunca ayakta durmak ve ağır et parçalarıyla çalışmak için dayanıklılık ve güç
- bağımsız ve bir ekip içinde çalışma yeteneği
- müşteriler, amirler ve iş arkadaşları ile iletişim kurabilme

Bir Kasap'ın çalışma yeri nasıldır?

Kasaplar tüm gün ayakta duruyor ve ağır eşyaları düzenli olarak kaldırmaları gerekiyor. Testere ve bıçak gibi keskin aletlerle çalışırlar ve bu meslekte daha yüksek yaralanma oranı olduğu için güvenlik önlemlerine uymaları gerekir. Genellikle vardiyalı çalışma söz konusudur.
Kasaplar et işleme tesislerinde veya şarküteri, süpermarketler ve et pazarlarını içerebilecek perakende işletmelerde çalışabilir. Uzmanlık dükkanlarında kasap genellikle müşterilerle etkileşime girer ve belirli et parçalarının nasıl kullanılacağı hakkında bilgi ve eğitim sağlar.

Bir işleme tesisinde et kesiciler genellikle bir montaj hattında çalışır ve daha ileri beceriler öğrenene kadar rutin kesim işleri yapar. Bu ortamlarda çalışanlar yüksek sıcaklıklara ve yüksek sese maruz kalabilir. Tehlikeli alet ve makinelerin kullanılmasını gerektirirler ve işçiler güvenlik ve sanitasyon düzenlemelerine uymalıdır.

Denetim veya yönetim pozisyonlarına ilerleme fırsatı vardır ve bazı et kesiciler kendi pazarlarını veya şarküterilerini açmaya devam eder. İlgili endüstriler ayrıca satış, kalite güvencesi veya et muayenesi kariyerleri için fırsatlar sunar.

Yazar
Simion Radu

AhmetZekiTasgar ( Yönetici )

Ansiklopedia ; Online Türkçe ve İngilizce AnsiklopediK Bilgilerin Yanında Blog Konularıyla Sizlere Hizmet Vermektedir. Sizinle Birlikte Olmaktan Memnunum. Sağlıklı Günler Diliyoruz.